09132327334

انواع سیلندر گاز

با انواع سیلندر گاز آشنا شوید!

سیلندر گاز به محفظه های فلزی گفته می شود که در داخل آن ها انواع گاز های مختلف وجود دارد و فشار این گاز ها درون این سیلندر ها، در حد کنترل شده ای نگه داشته می شود. بدیهی است در صورتی که فشار درونی این محفظه ها زیاد شود، ممکن است سبب ترکیدن و انفجار این سیلندر ها شود که می تواند خطرات جانی و مالی بسیاری به همراه داشته باشد. لذا در هنگام پر کردن این محفظه ها بایستی بسیار دقت نمود که بیش از حد پر نشوند. انواع مختلفی از سیلندر های گاز وجود دارند که چگونگی ساخت آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد. بسیاری از سیلندر ها، از قطعات فلزی یکپارچه ای ساخته می شوند که هیچگونه برش یا جوش خوردگی در آن ها مشاهده نمی شود.

سیلندر گاز و دسته بندی و انواع آن

طبقه بندی سیلندرها ممکن است بر اساس ظرفیت آنها، جنس مواد سازنده آنها و یا محتوای درون آنها انجام شود. سیلندر گاز را می توان از مواد مختلفی تهیه کرد ، اما چهار طبقه کلی وجود دارد:
نوع 1 – فقط فلز ، چه فلز بدون درز و چه فولاد بدون درز
سیلندرهای گاز نوع 1 معمولاً از فولاد یا آلومینیوم ساخته می شوند. آنها کم هزینه ترین نوع سیلندر هستند. این امر آنها را برای کاربردهای ایستا و مصارف صنعتی با حجم بالا مناسب می کند. سیلندرهای نوع 1 برای کاربردهایی که وزن کم و قابلیت حمل لازم است کمتر مناسب هستند.
کاربردهای مناسب این نوع سیلندر گاز عبارتند از:
•    غواصی
•    آزمایشگاه
•    تولیدی ها و کارخانه ها

نوع 2 – آلومینیوم با حلقه بسته بندی شده با الیاف کربن پیچیده شده
سیلندر گاز نوع 2 از آلومینیوم ساخته شده و با فیبر کربن حلقه ای پیچیده شده است. آنها به طور قابل توجهی سبک تر از سیلندرهای نوع 1 هستند ، اما هنوز به طور قابل توجهی سنگین تر از سیلندرهای کامپوزیت نوع 3 هستند. سیلندر گاز نوع 2 برای کاربردهای مختلفی مناسب است و در ذخیره سازی اکسیژن پزشکی، آزمایشگاه‌ها و تولیدی ها کاربرد دارد.

نوع 3 – روکش فلزی نازک ، با الیاف پیچیده شده است
سیلندرهای گاز نوع 3 دارای پوشش باریک و سبک آلومینیومی هستند که کاملاً با کامپوزیت کربن پوشانده شده است. این نوع از سیلندر گاز نسبت به سیلندرهای نوع 2 (تا 30 درصد) کاهش در وزن دارند. آنها همچنین می توانند با فشارهای بیشتر (حداکثر 300 بار) پر شوند ، بنابراین می توانند ظرفیت بیشتری برای سیلندر اندازه یکسان ارائه دهند. سیلندر گاز نوع 3 برای کاربردهایی که قابلیت حمل و ظرفیت مهم است مانند اکسیژن درمانی خانگی و سیلندرهای اکسیژن پزشکی در آمبولانس ها و سلول های سوختی ایده آل هستند.

نوع 4 – آستر بدون فلز از جنس پلاستیک ، با الیاف پیچیده شده است
سیلندر گاز نوع 4 در درجه اول از کامپوزیت کربن و با روکش پلیمری ساخته می شود. آنها سبک ترین و گران ترین کپسول های گاز موجود در بازار امروز هستند. مزیت کلیدی نوع 4 وزن کم آنها است ، که آنها را برای کاربردهای خاص مناسب می کند.
جنبه های منفی سیلندر گاز نوع 4 این است که استحکام کمتری دارد و در برابر آسیب مقاوم نیست. علاوه بر این ، پوشش پلیمری مانع نفوذ ناپذیری ایجاد نمی کند و آنها را مستعد نشت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *